NSK eSports

Op 14 April was het dan zover, het NSK E-Sports toernooi in Tilburg.
Op dit toernooi werden zowel Mario Kart Double Dash als Super Smash Bros Melee gespeeld en NSE Amsterdam kon natuurlijk niet achterblijven.
De avond van te voren was de laatste boothcamp om de tegenstander af te slachten, maar was het genoeg?
Drie afgevaardigden gingen eind van de ochtend heen om zich te bewijzen.
Voor mario kart was daar als eerste Allard “Forcestr1ker” de Vries, tevens bekend als Sjinæses en voorheen ook wel bekend als de Lucian prodigy, coach van NSE sTiEl en zoals bekend de voorzitter van NSE.
Met zijn diepgaande kennis van de tracks, carts en characters was het klaarmaken om los te barsten.
Vervolgens de enige echte Mark “0ptixx” Wever, zelfbenoemd mario kart expert en coach van het beste team van DCL. Met goede moed en zelfvertrouwen in de inmiddels 4 jaar achterhaalde kennis(Waaronder de skills om blue shells te dodgen?!) was ook hij klaar om de tegenstanders van de baan te vegen.
En tot slot voor zowel Mario Kart als Super Smash Bros Melee was daar Erwin “Cronùs” Biere, de anti-meta slave, binnen de kringen bekend als de slachter van Tuomari en expert in het bmen van zijn tegenstanders. Hier zat iemand die al voor 60% had gewonnen voordat het toernooi begon!

En toen was het eindelijk daar, het moment van de waarheid, de eerste matches waren begonnen.
De start was fantastisch, Allard en Erwin werden samen geseed in een pool en dat kon maar een ding betekenen, Duo Q Boosting, in de geschiedenis van mario kart double dash was er nog nooit spraken van zulk teamspel, en dat resulteerde in een 1ste en 2de plek in de pool fase.
En ook Mark kreeg het voor elkaar om zijn rustieke technieken toe te passen op de baan, met gemak pakte hij de 2de plek aangezien hij zijn krachten bewaarde voor de daarop volgende wedstrijden
Maar toen… Winners bracket aan de kant van Erwin… Er schoot een jongen de baan over alsof hij permanent een ster in de uitlaat had zitten. En ja, dat was de tegenstander.
Op de vloer werd hij Gierende Goomba genoemd en dat was niet voor niks.
Erwin besloot een gentleman te gooien en te spelen zonder items.
No items, FD online, 4 stocks, de race begon.
Binnen enkele seconde was zijn tegenstander uit zicht, en ook in die races daarna was er geen kans meer. 3-0, afslachting.
Ook Mark had het zwaar, er gingen geruchten dat iemand zijn controller had gesaboteerd, maar geen bewijs. Mark zette alles op alles op zijn winst te bemachtigen maar het mocht niet zo zijn, no sigar.
Na wederom een 3-0 verloor ook hij zijn plek in het toernooi.
Tot slot was daar Allard, hij had maar een hoop op dit moment en dat was full RNG hopen op rainbow road, zijn beste map. Maar na het bidden naar de RNG goden van Jelle “HouJeBack” van Dijk kon hij het maar waar maken op 1 ronde, 1-2 loss. Devastating.

En zo kwam het Mario Kart toernooi tot een snel einde.
Terwijl Allard en Mark de pijn wegdronken was Erwin nog bezig met zijn Smash tournament.
Wederom een pool fase, de killer pool.
Een pool met als mains, en dit is geen grap, Sheik, Samus, Link en G&W stond de clown fiesta van de eeuw voor de deur.
Na gevechten die eindeloos leken te duren kwam de Samus overduidelijk naar voren als de winnaar, maar de 2de plek ging naar niemand minder dan Erwin hemzelfe.
EN PLOTS WAS DAAR GIERENDE GOOMBA, als een vloek leek hij Erwin te achtervolgen maar nu was het genoeg, met een fantastisch gespeelde 2-0 overwinning wist hij zich een plek in de halve finale
te vezekeren waar hij het op moest nemen tegen de gevaarlijkste peach uit Tilburg.
Na 36 keer geraakt te worden door zijn downsmash stierf de Game & Watch van Erwin, hij moest switchen naar zijn YL maar dat mocht ook niet baten.
3-0 afslachting wederom en het leek allemaal voorbij.
Maar er was nog hoop op de 3de plek! Na een colatje en een kleine friet genuttigd te hebben besloot Erwin zijn laatste kracht te gebruiken om een titel te bemachtigen in de naam van NSE.
En winnen deed hij, sinds het begin van zijn carriere was er nog nooit een winst tegen een marth, maar hier deed hij het toch met een sterke 3-0. 3de plek.

En zo eindigde het avontuur van NSE Amsterdam, met een bronze medaille en een leuke dag achter de rug, en 2 buiken vol bier vertrokken ze samen naar het noorden.
NSE heeft wederom laten zien waar we voor staan.