DCl recap

Op de laatste reguliere speeldag van deze split moesten twee NSE-teams strijden om hun positie te verstevigen. Na deze zal de play-off fase beginnen die uiteindelijk uitloopt tot de halve finales en de finale. Naast NSE-teams was er afgelopen woensdag ook een analist vanuit NSE die Koen Schrobbers vergezelde aan de tafel, namelijk Jason ‘Tendo Kisara’ Liu.
Als eerste nam NSE Mithril het op tegen Erasmus eSports, alhoewel de plek van Mithril in de poule al vast stond gingen ze er alsnog hard tegen aan. In de gewijzigde line-up speelden Cronùs Top, ThomasloI Jungle, ArsAtes Mid, Prodz ADC, en JurZ Support. Ook al leek het van tevoren al lastig om te winnen tegen Erasmus lukte het wel om al vrij snel first blood op te pakken in top-Lane door een Solo Kill van Erwins Nunu op de Fiora van Tuomarí. Hierna viel de game langzamerhand de kant van Erasmus op en lukte het hen ook om de game te winnen.
Vervolgens was het tijd voor het tweede NSE-team, NSE Adamant, om het op te nemen tegen Paragon eSports uit Wageningen. In plaats van met hun gebruikelijke jungler Discolor, mocht Allard ‘Sjinaeses’ de Vries zijn debuut maken bij Adamant. Naast nog een wissel bij Adamant (Berthil speelde support), was het ook de verjaardag van de ADC van Paragon. Echter, lukte het Paragon niet om hun ADC een extra cadeautje te geven op zijn verjaardag en hiermee werd NSE Adamant definitief derde in poule B.
De laatste match van de dag was de absolute degradatiekraker tussen Dorans Omega en Delfts Competitive League Team, beide teams hadden nog geen punten behaald in poule A. Van tevoren werd er verwacht dat dit een spannende match zou worden, de team composities zagen er in ieder geval als volgt uit: Dorans Omega: Gnar, Skarner, Xerath, Twitch, en Rakan. En Delft: Cho’Gath, Sejuani, Orianna, Xayah, en Lulu. Er vielen veel Kills aan beide kanten en dit leidde er uiteindelijk toe dat de ADC van Delft de game naar zijn hand kon zetten door de game uiteindelijk met 13 van de 22 Kills van zijn team af te sluiten. Hiermee werd hij (Demortius) de Axe MVP van deze game.
Behalve Demortius werd ook YewMadBro, mid-laner van NSE Adamant MVP van zijn game. Uiteraard willen wij dat hij de Axe MVP van deze week wordt en dit wordt hij door de facebookpost van Inside eSports tv te liken (http://bit.ly/2GcS218).
Op 21 maart begint de play-off fase van deze DCL split met de matches tussen de nummers Een en de nummers twee. Dit betekent dat eerst NSE Rune het op zal nemen tegen Asterion MijnDomein en daarna neemt Erasmus eSports het op tegen ESEV Zephyr. Kom jij NSE Rune naar de overwinning juichen in het eSports House 010 in Rotterdam Zuid?