Recap DCL speeldag 9

Eergisteren was het tijd voor de een na laatste ronde van de poule fase van de Dutch College League Premier League. Dit betekende voor NSE Rune dat ze hun ongeslagen status konden verdedigen in hun laatste wedstrijd en dat NSE Adamant een tweede plek in Poule B veilig kon stellen.
In de eerste match van de dag nam ons eigen Adamant het op tegen Asterion MijnDomein. De draft leek enigszins in het voordeel te zijn van Adamant (Adamant: Urgot, Skarner, Zoe, Varus, en Alistar; Asterion: Gnar, Sejuani, Azir, Ezreal, en Braum) en zij wisten dit uit te bouwen naar een voorsprong in de early game. Alhoewel deze voorsprong lang vastgehouden kon worden lukte het Adamant niet om de game tot een goed einde uit te spelen. Uiteindelijk ging het fout bij de Baron Nashor, waarna het Asterion lukte om vrij snel de game te winnen. Hierdoor legt Asterion Mijndomein de eerste plek in poule B vast en zullen zei het op gaan nemen tegen NSE Rune in de play-offs.
Na deze spannende wedstrijd was het tijd voor Erasmus eSports om het op te nemen tegen Paragon eSports. Een game waarvan van tevoren al verwacht werd dat het niet heel spannend zou worden, en dit bleek ook uit het feit dat Erasmus de game won na 22 minuten met een 16K gold voorsprong. In deze game was Mike4g met zijn Sejuani de Axe MVP.
De laatste game van deze speelronde was tussen NSE Rune en Dorans Omega, van tevoren was het al duidelijk dat er een duidelijk niveauverschil was tussen de teams in het voordeel van NSE. Zij speelden deze game dan ook in een gewijzigde team compositie, namelijk Crines – top, Tendo Kisara – jungle, Dragflick – Mid, Ivo – ADC, gasfornuis – support. De champions die uiteindelijk gespeeld werden waren Akali, Lee Sin, Ahri, Thresh, en Ezreal. Inderdaad ja, Thresh ADC en Ezreal support. De game duurde uiteindelijk iets langer dan dertig minuten maar NSE Rune wist de overwinning te pakken. Dragflick, oud midlaner van NSE Oak, wist zeventien kills te pakken en wilde naar eigen woorden “geen hulp bij het killen van de mid torens en inhibitor”. De Axe MVP van deze game ging uiteindelijk naar Ivo op Thresh, dit betekent dat je binnenkort op facebook kunt stemmen om Ivo de Axe MVP van deze week te laten worden.
De volgende speelronde zal over twee weken pas plaatsvinden en hierin komt NSE wederom twee keer aan bod. Als eerste speelt NSE Mithril tegen Erasmus eSports, waarna NSE Adamant gaat spelen tegen Paragon eSports. De allerlaatste wedstrijd van de poulefase zal dan uiteindelijk gaan tussen Dorans Omega en Delfts Competitive League Team, deze match zal bepalen wie er 5de en 6de worden in Poule A.