DCL recap – Valentijnsdag

Afgelopen woensdag vond speelronde 8 van de Dutch College League Premier League plaats, in de eerste match van deze ronde nam ESEV Zephyr het op tegen Stenden NHL LionKings. De eerste match liep meteen enige vertraging op door onvoorzien oponthoud vanuit Stenden in verband met het OV. Toen uiteindelijk de Pick-ban fase begon viel het meteen op dat de bans redelijk gericht waren op de mid-lane (Xerath, Azir en Zoe in rotatie 1). Het meest opmerkelijke van de Pick-ban fase waren uiteindelijk wel de malphite top-lane voor Stenden en de Viktor in de mid-lane voor Zephyr. Het lukte Zephyr om in deze game de voorsprong langzaam uit te bouwen, dit kwam voornamelijk door slecht geforceerde skirmishes die gestart werden door Stenden. Naast dat we een overtuigende overwinning van Zephyr konden zien, konden de kijkers ook genieten van meerdere T-Tours tijdens de game.

De tweede game van de dag betrof ons eigen NSE Adamant, de grote vraag hier was of zij hun ongeslagen reeks konden voortzetten tegen Erasmus eSports. Dit team leek voorafgaande aan de split een van de grote kanshebbers voor het kampioenschap en met de recente wisseling van top en ADC leken hun kansen vergroot te worden. De uiteindelijk draft voor NSE Adamant was als volgt: Intvasive – Gnar, Discolor – Xin Zhao, YewMadBro – Xerath, Pindakaas – Varus, en J0nathan – Lulu. We zien dus dat Bjarty ‘Discolor’ Garcia vasthoudt aan zijn niche om Carry junglers te spelen, en ook het debuut van Lennart in de Premier League. De game werd uiteindelijk uitermate spannend nadat meerdere skirmishes in het voordeel van Adamant vielen, maar waar de voorsprong uiteindelijk uit handen werd gegeven door slordig spel vanuit Adamant. Uiteindelijk wist NSE twee inhibitors te pakken, maar verloren ze de game door slordig spel rondom de Baron Nashor. Adamant heeft zich heel sterk getoond en dit bied potentie voor de tweede poule fase en mogelijk de halve finale/ finale.

In de derde en tevens laatste game van de dag nam Paragon eSports het op tegen Dorans Mannelijk Roze. In deze match werd er wederom Lulu gespeeld, dit bracht het totaalaantal Lulu Picks van deze dag op drie (dus elke game is Lulu gespeeld afgelopen woensdag). Deze game ging heel lang gelijk op, en vroegtijdige skirmishes liepen vaak op niets uit. Uiteindelijk bleek de comp van Paragon (Poppy, Kha’Zix, Karma, Tristana, en Blitzcrank) niet sterk genoeg om Dorans Mannelijk Roze te verslaan. Met deze winst sluit Dorans Mannelijk Roze zich aan bij Erasmus eSports en ESEV Zephyr als winnaars van deze speeldag. Tevens bracht deze week de herintrede van het Taco Bell Live Mas moment gepresenteerd door Fedor deze keer.

In de matches van komende week mag NSE twee keer opkomen. Als eerste neem NSE Adamant het op tegen Asterion MijnDomein (18:00) en daarnaast speelt NSE Rune tegen hekkensluiter Dorans Omega. Gaat het Adamant lukken om de twee plek in poule B vast te leggen en lukt het NSE Rune om plek 1 in poule A te verzekeren. Komen jullie de teams ook aanmoedigen volgende week in Rotterdam?