Het verhaal achter Jesper “blessed support” Hovinga

Hoi allemaal! Mijn naam is Jesper “blessed support” Hovinga. Ik ben 21 jaar en student Bedrijfskunde MER aan de HvA, en ik speel sinds begin seizoen vier League of Legends.

Ik ben altijd competitief ingesteld geweest. Na een jaar hardstuck silver te zijn geweest, bereikte ik opeens het magische moment. Ik was diamond. Hoewel ik een rasechte solo-queuer was, zocht ik toch een competitieve omgeving om in te spelen. Per toeval kwam ik erachter dat NSE Amsterdam in zowel de Premier League en de Talent League teams heeft. Ik stuurde een berichtje naar de captain van één van de vele teams, en werd met open armen in de Talent League ontvangen. Wat er toen gebeurde verraste mij enorm. Alle teams van NSE Amsterdam bleken hecht te zijn, er was echt een groepsgevoel. Ook door mensen uit andere teams, die ik totaal niet kende, werd ik met open armen ontvangen. Al snel was er sprake van een maandelijkse borrel. Toen ik de eerste twee keer niet kon werd dat door anderen jammer bevonden. Toen ik er de volgende keer wel was, zag ik wat voor gezellige vereniging NSE is.

Waar mijn eerste intentie bij het aansluiten tot NSE de competitieve omgeving was, kwam daar nu ook het sociale vlak bij. Maar hoe ging het dan verder qua competitie? Na een tijdje gespeeld te hebben voor een Talent League team, ben ik naar een ander team binnen NSE gegaan dat ook uit kwam in de Talent League. Dit team, Maple, had een serieus doel gesteld. Namelijk; de Talent League moest gewonnen worden. Maple wilde spelen in de Premier League, iets dat ik ook graag wilde doen. Lekker live op tv je shine pakken. Op één punt na hebben wij ons niet kunnen kwalificeren voor het promotie-toernooi. Een drama. Maar niet getreurd! Omdat een NSE team uit de Premier League geplaagd is door niet onbelangrijke dingen zoals scripties en het behalen van je master (master-elo lol), hebben wij van Maple de kans gekregen om hun team als het ware over te nemen. In november 2017 spelen wij in de Premier League!

Ikzelf vind dat een hele leuke uitdaging. Dat, gecombineerd met het sociale vlak van NSE, heeft mij gemotiveerd om het bestuur hulp aan te bieden met het professionaliseren van de vereniging.

NSE is voor mij misschien wel één van de leukste verrassingen van de afgelopen twee jaar. Ben jij ook geïnteresseerd in deze mooie vereniging? Stel gerust een vraag aan één van ons, of stuur mij een berichtje op LoL. En als je als echte student wel van een biertje houdt, kom dan naar één van onze maandelijkse borrels en dan trakteer ik je op een ijskoude goude amigo!

Veel succes met je opleiding en hopelijk zie ik je snel als het aanstormend talent (of gewoon als lid) van NSE Amsterdam!